Έχοντας επεξεργαστεί στο μάθημα των Αγγλικών το βιβλίο τού Sir Arthur Conan Doyle ‘Sherlock Holmes The Blue Diamond’ και με αφορμή την παράσταση ‘Sherlock Holmes is Back!’, την οποία παρακολούθησαν στο Αμφιθέατρο των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συνεργάστηκαν με στόχο την εκπόνηση σχετικών εργασιών.
Τα θέματα πάνω στα οποία εργάστηκαν, υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Σοφίας Λιολάκη και Βένιας Γιαννακοπούλου, ήταν τα εξής:
• Δημιουργία εξώφυλλου
• Εναλλακτικό τέλος τής ιστορίας
• Περιγραφή τής αγαπημένης σκηνής ή τού αγαπημένου ήρωα
• Δημιουργία video
Οι μαθητές παρουσίασαν τις ομαδικές, στην πλειοψηφία τους, εργασίες, αφού πρώτα παρακολούθησαν την παρουσίαση Powerpoint  τής καθηγήτριας κ. Β. Γιαννακοπούλου με θέμα ‘Famous Detectives’. Οι εργασίες έδωσαν για άλλη μία φορά την ευκαιρία στους μαθητές να δείξουν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα και την ομαδικότητά τους, εξασκώντας παράλληλα τις δεξιότητές τους στην Αγγλική γλώσσα. Aξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με τα εξώφυλλα που φιλοτέχνησαν οι μαθητές έλαβαν μέρος στον Διαγωνισμό Αφίσας – Διαφήμισης Βιβλίου, που οργανώθηκε από το Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό στο πλαίσιο τής Εβδομάδας Βιβλίου 2014.