Στις 7 Μαϊου 2015 οι μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, που συμμετέχουν στα e-twinning projects "Guess which country we come from" και "Things my country is famous for!", γιόρτασαν με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο την Ημέρα e-Twinning για τα 10 χρόνια λειτουργίας τού προγράμματος.
Στο πλαίσιο τού εορτασμού αυτού, οι μαθητές τής Α΄ τάξης φούσκωσαν μπλε και κίτρινα μπαλόνια και, αφού έγραψαν πάνω σε αυτά ξεχωριστά τα γράμματα τής λέξης e-twinning, βγήκαν στον προαύλιο χώρο τού Σχολείου και τα απελευθέρωσαν στον αέρα. Επιπλέον, σχεδίασαν και έβαψαν τον λογότυπο των 10 χρόνων σε μία αφίσα, την οποία τοποθέτησαν σε κεντρικό σημείο στον εσωτερικο χώρο τού Σχολείου, ώστε να μπορούν να τη δούν όλοι οι μαθητές. Επίσης, μαθήτριες τής τάξης, χρησιμοποιώντας την τεχνική τού face painting, ζωγράφισαν στα πρόσωπα των συμμαθητών τους τα γράμματα τής λέξης e-twinning, ώστε, όταν αυτοί στέκονταν ο ένας πίσω από τον άλλο, να εμφανίζεται η αγγλική λέξη στα πρόσωπά τους.
Οι μαθητές τής Β΄ τάξης συνεργάστηκαν, επίσης, με πολύ ενθουσιασμό και φαντασία και δημιούργησαν τον ανθρώπινο λογότυπο για τα 10 χρόνια ύπαρξης τού προγράμματος στον προαύλιο χώρο τού Σχολείου. Επιπλέον, χρησιμοποίησαν πινέλα και μπογιές, για να εκφράσουν με λέξεις την εμπειρία τους από το e-twinning, γράφοντας σε αφίσα αγγλικές λέξεις που αρχίζουν από το γράμμα e (αρχικό γράμμα τού e-τwinning) όπως: excellent, explore, eager, e-mail, entertain και άλλες με τις οποίες χαρακτήρισαν οι ίδιοι την e-τwinning εμπειρία τους. Τέλος, χρησιμοποιώντας κίτρινες και μπλε κιμωλίες, στα χρώματα πάντα τού λογότυπου, οι μαθητές ζωγράφισαν με τον δικό τους τρόπο, στο δάπεδο τού εξωτερικού γηπέδου βόλεϊ τού Σχολείου, τον λογότυπο των 10 χρόνων e-twinning.
Τους μαθητές τής Α΄ και Β΄ τάξης καθοδήγησε η υπεύθυνη καθηγήτρια των προγραμμάτων e-τwinning στα Αγγλικά κ. Κυριακίδου Κατερίνα.