Στις 22 Δεκεμβρίου 2015 οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης μαζί με μαθητές τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης που συνεργάστηκαν στην ίδρυση και την υλοποίηση τού e-Twinning με τίτλο "Christmas Carols, E-cards & Photos around Europe!" ολοκλήρωσαν με μεγάλη επιτυχία το έργο τους.
Σκοπός τού έργου ήταν οι μαθητές, προετοιμάζοντας ψηφιακές ευχετήριες κάρτες στη μητρική και στην αγγλική γλώσσα, τραγουδώντας παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και στις δύο γλώσσες και βγάζοντας φωτογραφίες χριστουγεννιάτικων στολισμών, γεγονότων και δρώμενων που συμβαίνουν στην πόλη τους, να νιώσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων και να τη μεταδώσουν παντού γύρω τους.
Οι ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στο χριστουγεννιάτικο αυτό έργο ήταν οι: Ιταλία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Γαλλία, Ισπανία, Τουρκία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Νορβηγία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Σλοβακία, Κροατία, Δανία, Ελλάδα και το πιο απομακρυσμένο σημείο τής Ευρώπης, η νήσος Ρεϋνιόν (La Reunion), ένα μικρό ηφαιστιογενές νησί στον Ινδικό ωκεανό. Οι μαθητές όλων των χωρών που συμμετείχαν (46 στον αριθμό) πήραν μια γεύση από το πώς γιορτάζει η Ευρώπη την ξεχωριστή αυτή περίοδο τού χρόνου, μαθαίνοντας τα έθιμα κάθε χώρας.
Πρόκειται για ένα έργο που βασίζεται στη χρήση τής τεχνολογίας και των ICT εργαλείων. Μέσα από το έργο αυτό, οι μαθητές μπόρεσαν να επισημάνουν ομοιότητες και διαφορές με άλλες χώρες σχετικά με τον τρόπο εορτασμού των Χριστουγέννων και τής Πρωτοχρονιάς και να συνάψουν σχέσεις συνεργασίας και αληθινής φιλίας με συμμαθητές τους από την Ευρώπη. Χρησιμοποίησαν την Αγγλική ως γλώσσα επικοινωνίας και μέσα από την ανταλλαγή ψηφιακού υλικού έμαθαν σημαντικά πολιτιστικά και πολιτισμικά στοιχεία των χωρών-μελών τής Ευρώπης, προωθώντας έτσι το αίσθημα τού ότι ανήκουν σε μια μεγάλη οικογένεια.
Το πρόγραμμα οργάνωσε και συντόνισε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.