Για δεύτερη χρονιά μαθητές τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού έλαβαν μέρος στο Σχολικό Τουρνουά Επιχειρηματολογίας και Ρητορικού Λόγου, στα Αγγλικά, τής Σχολής Μωραΐτη (MORAITIS SCHOOL CUP), που πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Ιανουαρίου 2016, στους χώρους τής Σχολής Μωραΐτη, στο Ψυχικό.
Οι αγώνες επιχειρηματολογίας γίνονται πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα που ανακοινώνεται μόλις 20 λεπτά πριν από την έναρξη κάθε αγώνα και αφορά σε ζητήματα παγκοσμίου και γενικού ενδιαφέροντος που απασχολούν την κοινή γνώμη.
Οι μαθητές συμμετέχουν, σε ζευγάρια, σε 4 προκριματικούς γύρους. Οι ομάδες που συμμετέχουν στον αγώνα έχουν ως κύριο στόχο να αποδείξουν, με τη χρήση πειστικών επιχειρημάτων, πως η θέση τους είναι η ισχυρότερη και οι λύσεις που προτείνουν οι πλέον ενδεδειγμένες. Τα «όπλα» των ομάδων είναι τα επιχειρήματα και οι αντικρούσεις. Οι ομάδες χωρίζονται τυχαία, ανεξάρτητα από την πραγματική στάση κάθε συμμετέχοντα απέναντι στο εκάστοτε θέμα που τίθεται.
Όλοι οι αγώνες πραγματοποιούνται στην αγγλική γλώσσα και με βρετανικό κοινοβουλευτικό πρότυπο, ενώ οι ομιλίες έχουν διάρκεια επτά λεπτών.
Τα θέματα στα οποία διαγωνίσθηκαν στους 4 γύρους οι μαθητές ήταν εφέτος ιδιαίτερα απαιτητικά και αφορούσαν στην προστασία τού περιβάλλοντος, το πλαστικό χρήμα, το δικαίωμα υιοθεσίας από ομοφυλόφιλα ζευγάρια και το δικαίωμα στην οπλοφορία.
Τις ομάδες αποτελούσαν οι:
  • Dream Team: ‘Ελενα Λιάρου, Νίνα Κλαδά-Τσαπατσάρη (Γ΄ τάξη), με βαθμολογία 532 πόντους.
  • Double Trouble: Θάλεια Αλεξάκη, Ιωάννα Ζιώτη (Γ΄ τάξη), με βαθμολογία 531 πόντους.
  • Bit Phoenix: Θέμις Βασιλείου, Αλίκα Ζώτου (Β΄τάξη) και Αλεξάνδρα Παλιολόγου (Γ’ τάξη), με βαθμολογία 534
        πόντους.
Τους μαθητές προετοίμασε και συνόδευσε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν, Υπεύθυνη τής Ομάδας Επιχειρηματολογίας και τού Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, που διετέλεσε και κριτής στη διάρκεια τού τουρνουά.