Στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών, το προχωρημένο τμήμα τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης γιόρτασε, την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016, τον ερχομό τού Πάσχα, δημιουργώντας όμορφες πασχαλινές κάρτες και συμμετέχοντας στο γνωστό έθιμο-παιχνίδι “Easter Egg Hunt”.
Αρχικά, οι μαθητές με έμπνευση και δημιουργικότητα έφτιαξαν όμορφες χειροποίητες πασχαλινές ευχετήριες κάρτες και στη συνέχεια οργάνωσαν το παιχνίδι "Easter Egg Hunt", κατά το οποίο οι συμμετέχοντες-παίκτες καλούνται να ανακαλύψουν πού έχει κρύψει τα σοκολατένια αβγά ο "Easter Bunny", ο "λαγός των αβγών".
Πρόκειται για ένα έθιμο που είναι πολύ γνωστό στην Αγγλία και τα παιδιά όλων των ηλικιών, ακόμη και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, συμμετέχουν σε διάφορα Egg Hunts, που πραγματοποιούνται την περίοδο τού Πάσχα, σε εξωτερικούς χώρους.
Το παιχνίδι οργανώθηκε σε δύο φάσεις, με τους μαθητές να χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μια ομάδα μαθητών πήρε σοκολατένια αβγά και τα έκρυψε στον προαύλειο χώρο τού Σχολείου, ενώ η δεύτερη ομάδα μαθητών έπρεπε να ψάξει για να τα βρει. Στη δεύτερη φάση οι ρόλοι αντιστράφηκαν με τη δεύτερη ομάδα να κρύβει τα αβγά και την πρώτη να ψάχνει να τα βρει.
Ο ενθουσιασμός των μαθητών ήταν έκδηλος, καθώς έψαχναν με ανυπομονησία να βρούν τα καλά κρυμμένα από τους συμμαθητές τους σοκολατένια αβγά, ώστε να είναι νικητές.
Στο τέλος τού παιχνιδιού όλοι οι μαθητές γεύτηκαν τα σοκολατένια αβγά, που με τόσο ενθουσιασμό αναζήτησαν και κατάφεραν να βγάλουν από την κρυψώνα τους.
Τους μαθητές ενέπνευσε και καθοδήγησε η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου.