Μετά την Εθνική απενεμήθη και η Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας (European Quality Label) από την ΕΥΥ (Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης) e-Τwinning στο Β΄Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης για το e-Twinning έργο “Shared treasures: Let’s adopt and cherish our ancient theatres”.
Το έργο υλοποίησαν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών κατά το σχολικό έτος 2015-2016.
Σκοπός τού έργου ήταν να γνωρίσουν οι μαθητές των συνεργαζομένων σχολείων ένα αρχαίο θέατρο τής περιοχής τους, να το «υιοθετήσουν», να μάθουν γι’ αυτό, να προσπαθήσουν να το κάνουν γνωστό στο ευρύ κοινό, που ίσως αγνοεί την ύπαρξή του, και παράλληλα να εξασκηθούν στην αγγλική γλώσσα και στη χρήση των νέων τεχνολογιών.
Στο έργο συμμετείχαν εκτός από τους μαθητές τού Β΄ Αρσάκειου-Τοσίτσειου Γυμνασίου Εκάλης και μαθητές από το 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων ,το Orso Mario Corbino από την Ιταλία και το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο Τιράνων.
Στο πλαίσιο τού έργου υιοθετήθηκαν τα αρχαία θέατρα τού Διονύσου, τής Κασσώπης, των Γιτάνων, των Συρακουσών και τού Δυρραχίου, αντιστοίχως.
Υπεύθυνη καθηγήτρια ήταν η κ. Αθηνά Γκαρμπολά (καθηγήτρια Αγγλικών).
Η απονομή Ευρωπαϊκής Ετικέτας Ποιότητας αποτελεί απτή αναγνώριση τού υψηλού επιπέδου των e-Twinning δραστηριοτήτων των συμμετεχόντων, μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και τής συνεργασίας των σχολείων σε ευρωπαϊκό πλέον επίπεδο.