Στις 14 Φεβρουαρίου 2017 οι μαθητές δύο τμημάτων Αγγλικών τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης γιόρτασαν την ημέρα τού Αγίου Βαλεντίνου με τους συμμαθητές τους συμμετέχοντας σε πολλές δραστηριότητες.
Αρχικά τα παιδιά παρουσίασαν τα έθιμα που συνοδεύουν τον εορτασμό τής ημέρας και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε κάθε χώρα. Ακολούθησε η ανάγνωση αγγλικών ποιημάτων με θέμα την αγάπη, που επέλεξαν οι μαθητές μετά από εκτενή αναζήτηση στο διαδίκτυο. Έπειτα κατασκεύασαν χειροποίητες κάρτες σε σχήμα καρδιάς, στις οποίες έγραψαν δικά τους love messages για τα αγαπημένα τους πρόσωπα και για τους συμμαθητές τους, όπως επίσης και λόγια διάσημων προσωπικοτήτων για την αγάπη. Επίσης δημιούργησαν δωράκια (pencil & paper valentine craft), ακούγοντας μελωδικά love songs και δοκιμάζοντας υπέροχα σοκολατένια γλυκύσματα σε σχήμα καρδιάς, στο πνεύμα της ημέρας. Ακόμη με μεγάλο ενθουσιασμό οι μαθητές των 2 τάξεων των Αγγλικών ενώθηκαν για να παίξουν το διασκεδαστικό παιχνίδι "Valentine tic tac toe".
Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε με τον στολισμό τού «Δέντρου τής Αγάπης» (Τhe Valentine Tree) σε κεντρικό σημείο τού Σχολείου, με υπέροχες κάρτες σε σχήμα καρδιάς και με μηνύματα (love messages) που έγραψαν οι μαθητές και τα έριξαν στο κουτί των ευχών (Valentine Box of Wishes).
Την οργάνωση και τον συντονισμό των δράσεων είχαν οι καθηγήτριες Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου και Βασιλική Κωσταρά.



Δείτε το βίντεο που έφτιαξαν οι μαθητές εδώ