Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018 στο πλαίσιο τού μαθήματος των Αγγλικών, μαθητές των δύο προχωρημένων τμημάτων της Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, γιόρτασαν το Halloween.
Αρχικά, οι μαθητές, αφού αναζήτησαν πληροφορίες για τον εορτασμό τής ημέρας στο διαδίκτυο, μελέτησαν τα ήθη και έθιμα που λαμβάνουν χώρα την ημέρα αυτή σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στον Καναδά και στην Αυστραλία και με βιωματικό τρόπο συμμετείχαν σε πολλές ενδιαφέρουσες δραστηριότητες στην τάξη.

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές στόλισαν το γιορτινό τραπέζι τού Halloween με την παραδοσιακή κολοκύθα (pumpkin) και διάφορα άλλα χαρακτηριστικά αντικείμενα, όπως κάστανα, αράχνες, νυχτερίδες, σκελετούς  κ.α. Επίσης, πολλοί μαθητές ετοίμασαν γλυκίσματα και διάφορα σνακς, που παρέπεμπαν στο πνεύμα της ημέρας (spider lollipops, spooky cupcakes, scary sandwiches, jellies and candies). Στη συνέχεια, παρακολούθησαν power point παρουσιάσεις των συμμαθητών τους για το πώς ξεκίνησε ο εορτασμός του Halloween, μέσα από ιστορική αναδρομή και για το πως γιορτάζεται σήμερα σε διάφορες αγγλόφωνες χώρες. Έπειτα χωρίστηκαν σε μικρές ομάδες και προσπάθησαν να γράψουν acrostic poems για το Halloween. Ο εορτασμός του Halloween ολοκληρώθηκε όταν οι μαθητές των δύο τμημάτων συναντήθηκαν μεταμφιεσμένοι για να πραγματοποιήσουν το παραδοσιακό έθιμο “Trick or treat?” και χόρεψαν στον ρυθμό του Skeleton Dance όλοι μαζί.

Τους μαθητές ενέπνευσαν και καθοδήγησαν οι καθηγήτριες των αγγλικών κ.κ. Κατερίνα Κυριακίδου και Βασιλική Κωσταρά.