Με αφορμή τον εορτασμό τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020, μαθητές τής Γ΄ τάξης τού τμήματος Αγγλικών τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Γκαρμπολά Αθηνάς, συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη, μέσω Zoom, με συμμαθητές τους από σχολεία οχτώ χωρών: Ελλάδας, Αζερμπαϊτζάν, Κροατίας, Γαλλίας, Ιταλίας, Πορτογαλίας, Ρουμανίας και Τουρκίας.

Οι μαθητές που πήραν μέρος στην τηλεδιάσκεψη συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων e-Τwinning με τίτλο «Sustainable Schools 4 Sustainable Europe».

Η τηλεδιάσκεψη, που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, είχε στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τους συμμαθητές τους από το e-Τwinning πρόγραμμα.

Οι μαθητές παρουσίασαν τα σχολεία τους και τη χώρα τους στους συμμαθητές τους και δημιούργησαν βίντεο λέγοντας "ευτυχισμένη Ευρωπαική Ημέρα Γλωσσών" σε όλες τις γλώσσες.

Για να δείτε το βίντεο πατήστε εδώ.

Η διαδικτυακή αυτή επικοινωνία ενθουσίασε τους μαθητές όλων των τάξεων των συνεργαζόμενων σχολείων που δήλωσαν πως ανυπομονούν για την επόμενη τηλεδιάσκεψη.

Για να δείτε στιγμιότυπα από την τηλεδιάσκεψη πατήστε εδώ