Οι μαθητές των τμημάτων Αγγλικών τής Ε΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο eTwinning έργο ‘Tell Tale Land’. συμμετείχαν σε διάφορες δημιουργικές δραστηριότητες κατά το δίμηνο Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2022.

Αρχικά, όπως συνηθίζεται στην έναρξη κάθε νέας σύμπραξης σχολείων, οι μαθητές τού Σχοελίου μαζί με τους συνομήλικους μαθητές από 8 σχολεία τής Ευρώπης (από την Πολωνία, την Κροατία, τη Λιθουανία, τη Σλοβακία, τη Λετονία και την Ιταλία) κλήθηκαν να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και τα ενδιαφέροντά τους χρησιμοποιώντας το συνεργατικό εργαλείο padlet.
Αφού έκαναν τις προσωπικές αναρτήσεις τους, διάβασαν και σχολίασαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις των άλλων παιδιών και μετά κλήθηκαν να προσπαθήσουν να ζωγραφίσουν κάποιους από τους μαθητές βάσει τής περιγραφής που έδωσαν εκείνοι στο padlet. Με κλήρωση που διεξήχθη σχετικά με το πιο σχολείο θα αναλάμβανε να ζωγραφίσει τους μαθητές ποιας χώρας, οι μαθητές τού Αρσακείου κλήθηκαν να δημιουργήσουν τα πορτρέτα μαθητών από τη Λιθουανία και οι μαθητές τού ιταλικού σχολείου να κάνουν τα πορτρέτα των μαθητών τού Αρσακείου. Στα παιδιά άρεσε πολύ η συγκεκριμένη δραστηριότητα γνωριμίας με τους μαθητές των άλλων σχολείων.
Ακόμη στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου, οι μαθητές δημιούργησαν συνεργατικά ένα online πολυγλωσσικό λεξικό με λέξεις που συναντούν σε παραμύθια και ιστορίες. Τα παιδιά συνεργάστηκαν επιλέγοντας σχετικές με το θέμα λέξεις και μεταφράζοντάς τες στις γλώσσες των χωρών που συμμετέχουν. Στη δραστηριότητα αυτή σημαντική ήταν και η συνδρομή και μαθητών τής Γ΄ τάξης τού Σχολείου, οι οποίοι, με την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Άννας Φωτίου, Νίκης Σαριγιάννη και Μανουέλας Μακρή και με τη συνδρομή τής καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών κ. Μαρίας Φουντά, ζωγράφισαν τις έννοιες των λέξεων που περιλαμβάνονταν στο online λεξικό, δημιουργώντας έτσι ένα picture dictionary (λεξικό εικόνων) που είναι πολύ χρήσιμο για μικρότερους σε ηλικία μαθητές. Το picture dictionary ενσωματώθηκε και αυτό στο ψηφιακό πολυγλωσσικό λεξικό.
Μπορείτε να δείτε το ψηφικό πολυγλωσσικό λεξικό που δημιούργησαν οι μαθητές όλων των σχολείων και το picture dictionary που ετοίμασαν οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου, ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο
https://read.bookcreator.com/szrvEXwCyZZtrLrBxfkZqnOWCLJ2/m32phDikT6Koh3WT-_J2nw