Το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης συμμετέχει στο μάθημα των Αγγλικών, κατά το σχολικό έτος 2022-2023, στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα αδελφοποίησης σχολείων eTwinning με ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον συνεργατικό έργο για την πολιτιστική κληρονομιά. Στο eTwinning έργο με τον τίτλο «Storytelling for impact: Our Heritage» συμμετέχουν οι μαθητές τής Στ΄ τάξης σε συνεργασία με μαθητές 42 ευρωπαϊκών σχολείων από τις εξής χώρες: Σουηδία, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, Ιταλία, Κροατία, Γαλλία, Λετονία, Δημοκρατία τής Μολδαβίας, Πορτογαλία και Ελλάδα.

\Τα έργα eTwinning προωθούν τη συνεργασία των λαών και τη σημασία εκμάθησης ξένων γλωσσών. Tο συγκεκριμένο έργο στοχεύει στην ανάπτυξη τής γλωσσικής, τής ψηφιακής, τής λογοτεχνικής ικανότητας, τής δημιουργικότητας, τής κριτικής σκέψης, τής πολιτιστικής συνείδησης και τής έκφρασης των μαθητών μέσα από το πολύ σημαντικό θέμα τής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Κατά την ενασχόλησή τους με το eTwinning έργο, οι μαθητές θα κληθούν: να ερμηνεύουν την τοπική κληρονομιά, να ερευνήσουν τις ιδιαιτερότητες τής τοπικής κληρονομιάς, να παρουσιάσουν παραδείγματα πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω αφήγησης, ήχου, βίντεο και φωτογραφίας, να προγραμματίσουν ένα ταξίδι αναζητώντας την πολιτιστική κληρονομία τού τόπου προορισμού τους, ενώ παράλληλα θα συμμετέχουν και σε πολλές άλλες δράσεις, όπως στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στην Ημέρα eTwinning και σε άλλους εορτασμούς.
Στο eΤwinning έργο που υλοποιεί και συντονίζει η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Κατερίνα Κυριακίδου συμμετέχουν οι μαθητές των υπολοίπων τμημάτων Αγγλικών τής Στ΄ τάξης με καθηγήτριες τις κ. Έλσα Πλακίδα, Χριστίνα Σίσκου, Πόπη Γεροντίδου και Ελπινίκη Ψωματάκη.