Οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα με καθηγήτρια την κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, έχοντας κατακτήσει το λεξιλόγιο που αφορά στη διατροφή (ενότητα 4 του βιβλίου action.fr), παρουσίασαν στην τάξη προφορικά τις προσωπικές τους διατροφικές συνήθειες.

Στη συνέχεια εργάστηκαν ανακαλύπτοντας τις διατροφικές συνήθειες των Γάλλων τα τελευταία χρόνια. Άντλησαν το υλικό τους μέσα από γαλλικά περιοδικά, εφημερίδες και από το site momes.net. Οι παρουσιάσεις των εργασιών-projets έγιναν στην τάξη. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ταμπλό με τις εργασίες των μαθητριών. Η δράση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου 2013.
Στόχος ήταν τόσο η χρήση τού λεξιλογίου που κατακτήθηκε όσο και η εξάσκηση στην παρουσίαση πληροφοριών στον γραπτό λόγο (δομή παραγράφου, διάρθρωση λόγου). Ακόμη οι μαθήτριες έμαθαν πολλά πράγματα για τον τρόπο διατροφής των σύγχροων Γάλλων, η οποία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό τού τρόπου ζωής τους.