Στο πλαίσιο τής Παγκόσμιας Ημέρας Ταινιών Κινούμενων Σχεδίων (Journée Mondiale du film d’animation), που έχει οριστεί στις 28 Οκτωβρίου, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα παρακολούθησαν, στις 25 Οκτωβρίου 2013 την ταινία «Zarafa». Η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία και αφηγείται πώς έφτασε η πρώτη καμηλοπάρδαλη στην Ευρώπη από την Αφρική.
Ο πασάς τής Αιγύπτου αποφάσισε να χαρίσει στον βασιλιά τής Γαλλίας Charles X μια καμηλοπάρδαλη προκειμένου να δεχτεί να στείλει πλοία κατά των Τούρκων που πολιορκούσαν την Αλεξάνδρεια από θαλάσσης. Όμως, ένας μικρός Αφρικανός, ο Μακί, κάνει τα πάντα για να σώσει τη Ζαράφα από την αιχμαλωσία της στον Βοτανικό Κήπο τού Παρισιού (Jardin des Plantes) όπου καταλήγει.
Η ταινία διδάσκει τους μικρούς μαθητές τη διαφορετικότητα των δύο πολιτισμών (αφρικανικού - ευρωπαϊκού), την ιστορία τής Γαλλίας καθώς και στη γεωγραφία της (αφού η καμηλοπάρδαλη διασχίζει όλη τη χώρα περνώντας από μεγάλες πόλεις όπως τη Μασσαλία, τη Λυών, τις γαλλικές Άλπεις κ.λπ.) καθώς και τη σημασία τής φιλίας τού Μακί με την καμηλοπάρδαλη και την απόφασή του να μη την προδώσει ποτέ όποιο κι αν είναι το τίμημα αυτής τής απόφασης.
Μετά την προβολή τής ταινίας, η οποία ολοκληρώθηκε σε δύο διδακτικές ώρες, οι μαθητές συμμετείχαν σε ομαδική και ατομική εργασία. Όλοι μαζί κατασκεύασαν μια μακέτα με σκηνικά και τους ήρωες τής ταινίας (αναμεσά τους ήταν και η Μπουμπουλίνα όπως παρουσιάζεται στην ταινία) με την οποία στόλισαν την τάξη τους. Σε ατομικό επίπεδο, επεξεργάστηκαν ένα ερωτηματολόγιο που εκπόνησαν οι καθηγήτριές τους κ. Νίτσα Παπαδοπούλου, Έλενα Βιολάρη και Έφη Γεώργα.