Στο μάθημα των Γαλλικών και με αφορμή τον ζωγράφο Van Gogh που αναφέρεται στο βιβλίο που διδάσκονται, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, παρουσίασαν στην τάξη, στις 28 Νοεμβρίου 2013, τις εργασίες που εκπόνησαν στο πλαίσιο τής έρευνας με τίτλο «Η ζωγραφική στο μάθημα των Γαλλικών: Ο ζωγράφος Van Gogh». Τα παιδιά συνέλεξαν και επεξεργάστηκαν πληροφορίες καθώς και φωτογραφικό υλικό και το παρουσίασαν σε έντυπη μορφή και σε power point.

Με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους δρος Τζούλιας Σπύρου ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση και ανάλυση τού υλικού που παρουσιάστηκε. Εν συνεχεία δημιουργήθηκε ταμπλό με τη μορφή κολλάζ από το συγκεντρωμένο έντυπο υλικό.
Οι στόχοι τής εργασίας έχουν παιδαγωγικό χαρακτήρα και είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στην τέχνη και στον πολιτισμό, η γνωριμία τους με τον συγκεκριμένο ζωγράφο, η απόκτηση δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια τής προσωπικής αλλά και της συνθετικής ομαδικής εργασίας και, τέλος, η εμπέδωση των γλωσσικών γνώσεων στα Γαλλικά, με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο.
Οι μαθητές που έλαβαν μέρος ήταν οι: Αναγνώστου Μάιρα (Βα΄), Κοκκωνάκης Αστέριος (Βα΄), Κουτσούκος Σωτήριος-Ηλίας (Ββ΄), Κριθύμου-Σγούρδα Αικατερίνη-Αργυρώ (Ββ΄), Κώτσος Λάμπρος (Ββ΄), Λέφα Ιωάννα (Ββ΄), Παπαβασιλείου Γεώργιος (Βγ΄), Πήχα Αμαλία (Βγ΄), Ροζάκη Μαρία (Βγ΄), Τανισκίδης Ελευθέριος (Βγ΄), Τσιώνης Κωνσταντίνος (Βδ΄).