Σε μια προσπάθεια προσέγγισης τής γαλλικής γλώσσας με βιωματικό τρόπο, οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συμμετείχαν σε δράσεις οι οποίες τους βοηθούν να κατανοήσουν ευκολότερα τη γλώσσα και να εποικοινωνήσουν με άνεση μέσα από το θεατρικό παιχνίδι.


Οι μαθητές, στις 13 Φεβρουαρίου 2014, έχοντας κατακτήσει το λεξιλόγιο τής ενότητας 2 τής μεθόδου 1 με τίτλο «Ευτυχισμένα γενέθλια!», κλήθηκαν από τις καθηγήτριες Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου και Δέσποινα Χατζηιωάννου να δραστηριοποιηθούν παίζοντας με θεατρικό τρόπο παιχνίδια που αφορούν στον προφορικό και στον γραπτό λόγο.
Καταρχήν δραματοποίησαν ρόλους (σε δυάδες) κάνοντας τηλεφωνική συνδιάλεξη με τους φίλους τους. Ένα παιδί τηλεφωνεί στον φίλο του για να τον προσκαλέσει στη γιορτή των γενεθλίων του. Αυτός δέχεται την πρόσκληση ενώ κάποιο άλλο παιδί αρνείται επειδή δεν μπορεί να πάει. Βρίσκει έναν λόγο.
Στη συνέχεια ένας μαθητής γράφει μια πρόσκληση και τη δίνει στους συμμαθητές του. Καθένας απαντά στην πρόσκλησή του, δέχεται ή αρνείται την πρότασή του. Γράφει ένα κείμενο: γράμμα, ηλεκτρονικό μήνυμα ή τηλεφωνικό μήνυμα.
Στόχος των βιωματικών δράσεων είναι η ανάπτυξη επικοινωνιακών ικανοτήτων και δεξιοτήτων μέσα σε καταστάσεις τής καθημερινής ζωής όπως επίσης και η ανάπτυξη τού ομαδικού και συνεργατικού πνεύματος εκμάθησης. Οι δραστηριότητες αυτές ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις και επιτρέπουν μια διαφορετική προσέγγιση τής γλώσσας σε φωνητικό αλλά και σε γλωσσικό επίπεδο και βοηθούν στην πιο άνετη και εύκολη παραγωγή προφορικού και γραπτού λόγου.
Την επιμέλεια των βιωματικών δραστηριοτήτων έχει η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.