Στο πλαίσιο των παράλληλων δραστηριοτήτων με τη διδασκαλία τού μαθήματος των Γαλλικών που έχουν στόχο την ευαισθητοποίηση και τη μύηση των παιδιών στη γαλλική κουλτούρα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης τού Δ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα παρακολούθησαν, μέσα σε τρεις διδακτικές ώρες, 12 ταινίες μικρής διάρκειας κάνοντας μια περιήγηση σε κάθε μαγευτική γωνιά τού Παρισιού.

Ανακάλυψαν μνημεία, αξιοθέατα, κέντρα πολιτισμού καθώς και εικόνες από την καθημερινή ζωή αυτής τής τόσο ενδιαφέρουσας πόλης και συζήτησαν με την καθηγήτριά τους κ. Έφη Γεώργα για την ιστορία και τη σημασία κάθε μορφής παλιού και σύγχρονου στοιχείου τού πολιτισμού της.
Ακόμη, δραστηριοποιήθηκαν στην ανεύρεση και τη σύνθεση αυθεντικού φωτογραφικού υλικού από βιβλία, περιοδικά και από το διαδίκτυο, με στόχο την ανάπτυξη τής δημιουργικότητάς τους, και αποτύπωσαν, μαζί με τις αντίστοιχες πληροφορίες και ετικέτες, σε πολύχρωμα χαρτόνια αυτό το οδοιπορικό στην ονειρική γαλλική πρωτεύουσα που εμπνεύστηκαν.
Οι πρωτότυπες συνθέσεις των μαθητών παρουσιάστηκαν από τους ίδιους μέσα στην τάξη και τη στόλισαν.