Στο πλαίσιο διαθεματικής εργασίας που εκπονήθηκε στο Α΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Δημοτικό Εκάλης με θέμα «Η φύση στην τέχνη», οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στη ζωγραφική και να γνωρίσουν σπουδαίους Γάλλους ζωγράφους. Μέσα από το power point ήρθαν σε επαφή με την Ιστορία τής Τέχνης και ξεκινώντας από τον ιμπρεσιονισμό γνώρισαν τα σημαντικότερα κινήματα τής ζωγραφικής, όπως ο πουαντιγισμός, ο φοβισμός, ο σουρεαλισμός, ο κυβισμός και επικεντρώθηκαν στους σπουδαιότερους εκπροσώπούς τους.
Έμαθαν κάποια βιογραφικά στοιχεία, μελέτησαν τον τρόπο έκφρασής τους μέσα από τους πίνακές τους και είδαν να ξεπροβάλλουν μπροστά τους χαρακτηριστικοί πίνακές τους.
Η ζωντανή αυτή παρουσίαση δείχνει την πολυδιάστατη μορφή που μπορεί να πάρει ένα μάθημα ξένης γλώσσας και να ωθήσει τους μαθητές να προσεγγίσουν πιο ουσιαστικά τον πολιτισμό τής αντίστοιχης χώρας.
Τη δημιουργία τού φυλλαδίου το οποίο επεξεργάστηκαν οι μαθητές καθώς και το power point ανέλαβαν οι καθηγήτριες κ. Παπαδοπούλου Νίτσα και Βιολάρη Έλενα.