Οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, με την καθηγήτριά τους κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, συμμετείχαν σε εργασία-projet με τίτλο «Ma ville». Στο πλαίσιο διδασκαλίας τής μεθόδου Pixel 1 έκαναν επανάληψη τόσο τού λεξιλογίου (διαφορετικά μέρη τής πόλης) όσο και των προθέσεων και των επιθέτων με τα οποία περιγράφουμε και προσδιορίζουμε τον τόπο στη γαλλική γλώσσα. Στη συνέχεια παρουσίασαν, με ατομικές εργασίες, την πόλη τους (présentation de ma ville) και ανακάλυψαν πόσο εύκολο είναι να βρει κάποιος τον δρόμο για να φτάσει εκεί που επιθυμεί (quel est le chemin?).
Αρχικά οι μαθητές παρουσίασαν την περιοχή τους (προφορικά και γραπτά), μιλώντας για τα αξιοθέατα που διαθέτει, τα καταστήματα και τους χώρους αναψυχής και διασκέδασης. Στη συνέχεια, μέσα από βιωματική δράση στον προφορικό λόγο, διαπίστωσαν ότι γνωρίζοντας και χρησιμοποιώντας σωστά τη γαλλική γλώσσα, ακόμα κι αν κανείς έχει χαθεί, ζητώντας πληροφορίες από κάποιον περαστικό στους δρόμους τής πόλης, μπορεί να φτάσει εύκολα στον προορισμό του.
Οι μαθητές, αφού δούλεψαν προφορικά μέσα στην τάξη παίζοντας πάνω στο πλάνο της πόλης, στη συνέχεια έφτιαξαν το δικό τους πλάνο πάνω στο οποίο έκτισαν και τη δραστηριότητα. Η εργασία ήταν ατομική και είχε στόχο αρχικά την εμπέδωση τόσο τού λεξιλογίου όσο και τής σωστής σύνταξης τής πρότασης, κυρίως όμως τη χρήση τής γλώσσας ως επικοινωνιακού μέσου. Οι μαθητές με διαδραστικό τρόπο εξοικειώθηκαν όχι μόνο με το να ζητούν μια πληροφορία αλλά και να μάθουν να καταλαβαίνουν τις οδηγίες που τους δίνει ένας περαστικός.