Στο πλαίσιο τής συνεργασίας των Αρσακείων με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και τής συμμετοχής των μαθητών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «if-cinéma» και με αφορμή τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας Κινουμένων Σχεδίων, στις 10 Νοεμβρίου 2014 οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού που διδάσκονται Γαλλικά, παρακολούθησαν την ταινία τού Jacques-Rémy Girerd "La prophétie des grenouilles".

Η Γαλλική Ένωση Κινηματογράφου καθιέρωσε την 28η Οκτωβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων το 2002, καθώς η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων δημιουργήθηκε και προβλήθηκε στο Παρίσι στις 28 Οκτωβρίου 1892 από τον Emile Reynaud.
Οι μαθητές, αφού παρακολούθησαν την ταινία, μαζί με τις καθηγήτριες τους κ. Φ. Κατρανίδου, Β. Κοντού, Ε. Λιάκου, Μ. Σερβετά, Ι. Σπύρου επεξεργάστηκαν υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό επάνω στο έργο: νοηματικές ενότητες, κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα, γλωσσικά φαινόμενα, στοιχεία πολιτισμού.
Η σημασία τού κινηματογράφου ως παιδαγωγικού εργαλείου για τη διδασκαλία των Γαλλικών είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς αποτελεί μέσο μετάδοσης τού γαλλόφωνου πολιτισμού και τής δημιουργικότητας που τον διακρίνει, κυρίως για το νεανικό κοινό. Το Γαλλικό Ινστιτούτο, καινοτομώντας, δημιούργησε ένα πολιτιστικό δίκτυο για τους καθηγητές Γαλλικών σε όλο τον κόσμο και διαθέτει δωρεάν μια πλατφόρμα προβολής γαλλόφωνων ταινιών (περίπου 350 μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων, ντοκιμαντέρ) με υπότιτλους στα Γαλλικά και σε άλλες 20 γλώσσες, οι οποίες συνοδεύονται από υποστηρικτικό παιδαγωγικό υλικό προσαρμοσμένο στα διαφορετικά ηλικιακά και γνωστικά επίπεδα των μαθητών.
Το "La prophétie des grenouilles" είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στην αλληγορία τής Κιβωτού τού Νώε: στην άκρη τής Γης, σε μια φάρμα στην κορυφή ενός λόφου, ο Tom ζει ευτυχισμένος με τους θετούς γονείς του, τον Ferdinand, παλαίμαχο ναυτικό, και τη Juliette, από την Αφρική. Αλλά ξαφνικά οι βάτραχοι, αναστατωμένοι, θα ειδοποιήσουν ότι ένας ακόμα κατακλυσμός θα χτυπήσει τη γη για 40 μερόνυχτα. Οι κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν -εξαιτίας των ενεργειών τού ανθρώπου- μπορεί να οδηγήσουν στον αφανισμό τής ζωής πάνω στη Γη. Όλοι, λοιπόν, άνθρωποι και ζώα, καταφεύγουν μέσα στη δική τους Κιβωτό, όπου θα κληθούν να ζήσουν αρμονικά, πράγμα που δεν ήταν εύκολο ποτέ μέχρι τώρα. Δολοπλοκίες, ανισότητες, ατομικισμός. Όμως, αν θέλουν να επιβιώσουν, πρέπει να μάθουν να συμβιώνουν. Αλληλεγγύη, αγάπη, ανεκτικότητα, αλληλοσεβασμός, φιλία, αρμονία θα τους βοηθήσουν σε αυτόν τον αγώνα. Το μίσος, η εκδικητικότητα, η παραίτηση θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε ναυάγιο.
Η ταινία έδειξε σε όλους ότι αν θέλουμε να συμβιώσουμε αρμονικά με το περιβάλλον -κοινωνικό και φυσικό- και να επιβιώσουμε μέσα σε αυτό, πρέπει να σεβαστούμε το συμβόλαιο που ορίζει τη σχέση μας τόσο με τα υπόλοιπα όντα τού πλανήτη μας όσο και με την ίδια τη φύση.