Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κινουμένων Σχεδίων, στις 28 Οκτωβρίου 2014 οι μαθητές Γαλλικών των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων τοὐ Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού συμμετείχαν σε βιωματική πολιτιστική δράση, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Βασιλικής Κοντού.


Επεξεργάστηκαν ερωτηματολόγιο για το οποίο άντλησαν πληροφορίες από το ταμπλό τού Σχολείου, που ήταν αφιερωμένο στην ημέρα αυτή, καθώς επίσης και από σχετικές γαλλόφωνες ιστοσελίδες, όπως την ιστοσελίδα τής Fête du cinéma d’animation και τής Association Française du Cinéma d’Animation. Έμαθαν ότι η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στον Γάλλο Emile Reynaud, δημιουργό τής πρώτης ταινίας κινουμένων σχεδίων, πληροφορήθηκαν για τις εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε διάφορες χώρες, γνώρισαν καλλιτέχνες που κάθε χρόνο σχεδιάζουν την αφίσα για τη Fête du cinéma d’animation και περιηγήθηκαν στο Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων Grévin τού Παρισιού, όπου πραγματοποιήθηκε και η πρώτη προβολή ταινίας κινουμένων σχεδίων το 1892.
Τέλος, οι μαθητές επέλεξαν και περιέγραψαν αφίσες τής ημέρας αυτής, αναφέρθηκαν στους δημιουργούς που τις φιλοτέχνησαν, παρουσίασαν γαλλικές ταινίες κινουμένων σχεδίων και εκπόνησαν εργασία για την ιστορία και τις εκδηλώσεις τού Μουσείου Grévin. Επίσης, στο πλαίσιο τής συνεργασίας των Αρσακείων με την πλατφόρμα IF Cinéma τού Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, οι μαθητές τής Α΄ τάξης παρακολούθησαν την προβολή τής ταινίας κινουμένων σχεδίων «La prophétie des grenouilles» τού Jacques-Rémy Girerd και επεξεργάστηκαν σχετικό παιδαγωγικό υλικό.