Οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, μελετώντας στις 26 Φεβρουαρίου 2015 κείμενο τού βιβλίου τους Pixel 2, έμαθαν βασικές πληροφορίες για τη γιορτή La Chandeleur που γιορτάζεται στη Γαλλία στις 2 Φεβρουαρίου (Υπαπαντή τού Χριστού).
Στη συνέχεια, μέσα από προβολή σχετικού αποσπάσματος βίντεο ενημερώθηκαν για την παγανιστική προέλευση τού εθίμου και τον εκχριστιανισμό του από το Πάπα Gélase 1er, ο οποίος το συνέδεσε με την παρουσίαση τού Θείου Βρέφους στο Ναό τής Ιερουσαλήμ 40, ημέρες μετά τη γέννησή Του, και τον εξαγνισμό τής Παναγίας. Έμαθαν επίσης για τη συνήθεια των Γάλλων την ημέρα αυτή να ανάβουν τα μεσάνυχτα κεριά (chandelles), θυμίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι ο Χριστός είναι το φως τού κόσμου, και να παρασκευάζουν κρέπες, που με το σχήμα τους συμβολίζουν τον ήλιο, την επιστροφή τής άνοιξης και την ευφορία τής γης.
Τέλος, σε μια προσπάθεια βιωματικής προσέγγισης τού εθίμου παρασκεύασαν κρέπες στην τάξη και μοιράστηκαν την εμπειρία αυτή με τους συμμαθητές τους και την καθηγήτριά τους κ. Έρη Λιάκου.