Οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, έπειτα από την εξόρμησή τους στην αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος, στις 4 Φεβρουαρίου 2015 ασχολήθηκαν στο μάθημα των Γαλλικών με το θέμα τής γαλλικής μπαγκέτας.
Αρχικά, εξασκήθηκαν στην ακουστική κατανόηση τής γαλλικής γλώσσας μέσα από προβολές αποσπασμάτων τής γαλλικής τηλεόρασης. Έμαθαν για το πώς η μπαγκέτα εξελίχθηκε σε στερεότυπη εικόνα τού σημερινού Γάλλου και πήρε τη θέση της ανάμεσα σε διάφορα σύμβολα τής Γαλλίας, ανέτρεξαν μέχρι τον 18ο αιώνα και μελέτησαν την ιστορία της. Πληροφορήθηκαν για τα διατάγματα τής γαλλικής νομοθεσίας που ορίζουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά τής baguette de tradition française και ποιος ο τρόπος παρασκευής της. Τέλος έμαθαν για τον διαγωνισμό τής καλύτερης μπαγκέτας και τη γιορτή τού ψωμιού, εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο παντού στη Γαλλία.
Στη συνέχεια, διάλεξαν ένα από αυτά τα θέματα, εμβάθυναν ανατρέχοντας σε γραπτές πηγές στη γαλλική γλώσσα και παρουσίασαν την εργασία τους στα Ελληνικά στο θέατρο τού Σχολείου στο πλαίσιο τής πρωινής προσευχής.
Οι μαθητές που ανέλαβαν την εκπόνηση και την παρουσίαση τής εργασίας ήταν οι: Αριανούτσου Αγγελική, Γυφτοδήμου Αγγελική, Δόμαλη Πάρη, Κυριακού Άλκηστη, Μακρυδάκης Μάνος, Μπατρίνου Κατερίνα, Μπατρίνου Αλίσια, Νασούλη Δανάη, Τάγκας Γιώργος και Τράπαλη Μαρία, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Έρης Λιάκου.