Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 οι μαθητές τού γαλλικού τμήματος των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το ΙΕΚ “Le Monde”. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο τής ερευνητικής εργασίας που εκπόνησαν οι μαθητές κατά την διάρκεια τού Α΄ τετραμήνου στο μάθημα των Γαλλικών (Γαλλικός πολιτισμός).
Τους μαθητές ανέλαβε να καθοδηγήσει και να εκπαιδεύσει η καθηγήτριά τους κ. Φωτεινή Κατρανίδου.
Στη σχολή τους υποδέχθηκε ο κ. Νίκος Βελισσαρόπουλος, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Οικονομικών τού Ομίλου, και ο σεφ κ. Μιχάλης Ντουνέτας. Ο διακεκριμένος αυτός εκπαιδευτικός όμιλος στον τομέα τουριστικών επαγγελμάτων και γαστρονομίας διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια τουριστικών σπουδών στην Ευρώπη, με τις πλέον σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο.
Κατά τη διάρκεια τού σεμιναρίου στο οποίο συμμετείχαν, οι μαθητές τού Σχολείου, φορώντας τη μαγειρική ποδιά, δημιούργησαν μαζί με τον chef χαρακτηριστικά πιάτα τής γαλλικής κουζίνας, ενώ κατά τη διάρκεια τής παρασκευής των εδεσμάτων ο κ. Ντουνέτας εξηγούσε, έδινε πληροφορίες σχετικά με την παρασκευή και τα υλικά των συνταγών, αλλά και για τις γαστρονομικές και τις πολιτισμικές συνήθειες των Γάλλων. Συγχρόνως απαντούσε στις ερωτήσεις και τις απορίες των μαθητευόμενων νεαρών chefs. Στη συνέχεια μαθητές και καθηγητές γεύτηκαν με όρεξη τις εξαιρετικές γαλλικές specialites.
Η επίσκεψη στον εκπαιδευτικό όμιλο “Le Monde” έκλεισε με ξενάγηση στους χώρους και στις εγκαταστάσεις τής σχολής.