Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης, που διδάσκονται τα Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα, έφτιαξαν φρουτοσαλάτα μέσα στην τάξη. Με αφορμή το διαθεματικό με τίτλο «Δημιουργώντας συνταγές ρεαλιστικές και …φανταστικές » και βασιζόμενοι στην ενότητα 3 τής μεθόδου τους «Zig Zag 1», ασχολήθηκαν με τα φρούτα και τα λαχανικά και είδαν τους ήρωες τού βιβλίου τους να παρασκευάζουν φρουτοσαλάτα και τουρλού λαχανικών.
Αφού αφομοίωσαν το λεξιλόγιο μέσα από διάφορες δραστηριότητες (παιχνίδια με cartes-images και cartes-mots) και έμαθαν να εκτελούν μια συνταγή, έφεραν στο Σχολείο, στις 26 Φεβρουαρίου 2015, φρέσκα φρούτα εποχής (μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μπανάνες, μανταρίνια) και, με την καθοδήγηση των καθηγητριών τους κ. Βιολάρη Έλενας και Γεώργα Έφης, εκτέλεσαν με απόλυτη ακρίβεια τη συνταγή τής φρουτοσαλάτας.
Στο τέλος, αφού κέρασαν τις δασκάλες τους και τις διευθύντριες, γεύτηκαν  και οι ίδιοι το αποτέλεσμα τής προσπάθειάς τους, το οποίο ήταν πραγματικά υπέροχο.
Με τον βιωματικό αυτό τρόπο οι μαθητές αποκόμισαν τριπλό όφελος: διασκέδασαν, αφομοίωσαν ευκολότερα όλο το λεξιλόγιο τής ενότητας 3 και συνεργάστηκαν προκειμένου να επικοινωνήσουν και να εκφραστούν στη γαλλική γλώσσα.