Κατά το σχολικό έτος 2014-2015 άρχισε να λειτουργεί στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης και Ψυχικού βιωματικό Club Γαλλικών των Απογευματινών Ομίλων για νήπια και μαθητές τής Α΄ τάξης Δημοτικού. Το Club βασίζεται στο διδακτικό σενάριο με θέμα «30 προορισμοί σε μία χώρα, έναν πολιτισμό, με επιβάτες τους μικρούς μας ταξιδιώτες».
Οι μικροί ταξιδιώτες-μαθητές, με οδηγούς τους τις καθηγήτριες Γαλλικών κ. Αθηνά Καλλιβρούση, στο Ψυχικό, και Αγγελική Γεωργακοπούλου, στην Εκάλη, περιηγήθηκαν, με τη χρήση των Τ.Π.Ε. και με βιωματικό τρόπο βασισμένο στο θεατρικό παιχνίδι, σε χώρους καθημερινής ζωής, σε εκπαιδευτικούς χώρους και χώρους ψυχαγωγίας για παιδιά, καθώς και στα σπουδαιότερα μνημεία τού Παρισιού. Έτσι γνώρισαν αριστουργήματα των τεχνών και στοιχεία τού γαλλικού πολιτισμού.
Με αυτή τη βιωματική μέθοδο, μέσα από τα στάδια τής πρώιμης εκμάθησης τής ξένης γλώσσας, ξεκίνησαν τη γνωριμία τους με τη Γαλλική. Έμαθαν και χρησιμοποίησαν ενότητες λεξιλογίου μέσα από διδακτικές διαδικασίες βασισμένες στο θεατρικό παιχνίδι και σε αντίστοιχες εκπαιδευτικές, μουσικοκινητικές και εικαστικές δραστηριότητες. Κάθε φορά και ένας διαφορετικός προορισμός, κάθε φορά και ένα ξεχωριστό γνωστικό αντικείμενο με συγκεκριμένους στόχους διδακτικής αρχής και πρακτικής.
Σε αυτά τα ταξίδια οι μαθητές - μέλη τού "ταξιδιωτικού ομίλου" γνώρισαν, είδαν, γεύτηκαν, ζωγράφισαν, άκουσαν, συνομίλησαν, τραγούδησαν, συνεργάστηκαν και έμαθαν με διαδραστικό και παιγνιώδη τρόπο.
Η ανάγκη για παιχνίδι, η επιθυμία για επικοινωνία και η δημιουργική φαντασία σε αυτή την ηλικία αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες προκειμένου να ενεργοποιηθεί πιο εύκολα το ενδιαφέρον των παιδιών για τα Γαλλικά, ώστε να οδηγηθούν σταδιακά και ομαλά στην αγάπη για τη γλώσσα αυτή και την κατάκτησή της.