Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης των Αρσακείων Δημοτικών Σχολείων Ψυχικού, που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα στα Γαλλικά με τίτλο «Le printemps des couleurs» («Η άνοιξη των χρωμάτων»), το οποίο εκπόνησαν η υπεύθυνη τού Μουσείου Φυσικής κ. Φανή Τριπολιτσιώτη μαζί με την καθηγήτρια Γαλλικών κ.Όλγα Δασκαλοπούλου.
Οι μαθητές αρχικά επισκέφθηκαν τον κήπο τού Σχολείου, στον οποίο είχαν την ευκαιρία να δουν, να πιάσουν και να μυρίσουν μία σειρά από φυτά, δέντρα αλλά και καρπούς. Στη συνέχεια, μέσα από έντυπο υλικό στα Γαλλικά, αναγνώρισαν την ονομασία τους στη γαλλική γλώσσα και κατέταξαν τα φυτά σε τρεις κατηγορίες: πόες, θάμνους και δέντρα.
Τέλος, παρήγαγαν προτάσεις χρησιμοποιώντας τα φυτά που είδαν σε συνδυασμό με τα χρώματα που ήδη έχουν διδαχθεί. Έτσι οι μαθητές με βιωματικό τρόπο ήρθαν σε επαφή με τη φύση, έμαθαν μία σειρά λεξιλογίου το οποίο και χρησιμοποίησαν στον προφορικό λόγο, και δημιούργησαν ολοκληρωμένες προτάσεις (παραγωγή γραπτού λόγου), επαναλαμβάνοντας ένα μέρος τής ύλης που διδάχθηκαν την εφετινή χρονιά και εμπεδώνοντάς τη.
Η δράση έγινε στον κήπο τού Σχολείου.Τους μαθητές συνόδεψαν η κ.Φανή Τριπολιτσιώτου και οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου και Δέσποινα Χατζηιωάννου.