Στο πλαίσιο τής συνεργασίας των Σχολείων με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και τής συμμετοχής μας στο  εκπαιδευτικό πρόγραμμα «if-cinéma», και με αφορμή τον εορτασμό τής Παγκόσμιας Ημέρας Κινηματογράφου και Κινουμένων Σχεδίων, 28 Οκτωβρίου 2015, οι μαθητές των Γαλλικών τής Γ΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων παρακολούθησαν το έργο, τού Jacques-Rémy Girer,  "La prophétie des grenouilles". 
Πρόκειται για μια ταινία κινουμένων σχεδίων, βασισμένη στην αλληγορία τής Κιβωτού τού Νώε. Στην άκρη τής γης, σε μια φάρμα στην κορυφή τού λόφου, ο Tom ζει ευτυχισμένος με τους θετούς γονείς του, τον Ferdinand, παλαίμαχο ναυτικό, και τη Juliette, από την Αφρική. Αλλά, ξαφνικά, οι βάτραχοι, αναστατωμένοι, θα ειδοποιήσουν ότι ακόμα ένας κατακλυσμός θα χτυπήσει τη γη για 40 μερόνυχτα. Οι κλιματικές αλλαγές που συμβαίνουν, εξαιτίας των ενεργειών τού ανθρώπου, μπορεί να οδηγήσουν στον αφανισμό τής ζωής πάνω στη γη. Όλοι, λοιπόν, άνθρωποι και ζώα, καταφεύγουν μέσα στη δική τους κιβωτό όπου θα κληθούν να ζήσουν αρμονικά, πράγμα που δεν ήταν εύκολο, ποτέ μέχρι τώρα.
Δολοπλοκίες, ανισότητες, ατομικισμός... Όμως, αν θέλουν να επιβιώσουν, πρέπει όλοι να μάθουν να συμβιώνουν. Αλληλεγγύη, αγάπη, ανεκτικότητα, αλληλοσεβασμός, φιλία, αρμονία θα τους βοηθήσουν σε αυτόν τον αγώνα. Αντίθετα, το μίσος, η εκδικητικότητα, η παραίτηση θα οδηγήσουν αναπόφευκτα σε ναυάγιο...
Η ταινία "La prophétie des grenouilles" έδειξε σε όλους μας ότι, αν θέλουμε να συμβιώσουμε αρμονικά με το περιβάλλον, κοινωνικό και φυσικό, και να επιβιώσουμε μέσα σε αυτό, πρέπει να σεβαστούμε το συμβόλαιο που ορίζει τη σχέση μας τόσο με τα υπόλοιπα όντα τού πλανήτη μας όσο και με την ίδια τη φύση.
Μετά την προβολή τής ταινίας οι μαθητές επεξεργάστηκαν, με την καθηγήτριά τους κ. Ζιαμπίρη Θεοδώρα,  υποστηρικτικό εκπαιδευτικό υλικό επάνω στην ταινία: νοηματικές ενότητες, κοινωνικά και περιβαλλοντικά μηνύματα, γλωσσικά φαινόμενα και στοιχεία πολιτισμού.