Εκδήλωση ανοιχτή προς τους γονείς πραγματοποίησαν οι μαθητές που διδάσκονται Γαλλικά τής Γ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού και τής Γ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού στις 28 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου 2015.
Τα παιδιά, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Έφης Γεώργα, έδωσαν μια μικρή γεύση από τα δικά τους ομαδικά σχέδια εργασίας πάνω στα οποία δούλεψαν κατά τη διάρκεια τής σχολικής χρονιάς 2014-2015, δηλαδή από τις ευχάριστες και πρωτότυπες δραστηριότητες και βιωματικές δράσεις που πραγματοποίησαν παράλληλα προς το μάθημα και τη μέθοδο “Zig Zag 1” και “Zig Zag 2» που διδάσκονταν δύο διδακτικές ώρες την εβδομάδα. Έδειξαν πώς, μέσα από την επαφή τους με τη γαλλική γλώσσα, εξοικειώθηκαν με το άκουσμά της, απέκτησαν βασικές γνώσεις και δομές λεξιλογίου και γραμματικής, αγάπησαν τον γαλλικό πολιτισμό, ασχολήθηκαν με θεματικά πεδία που έχουν σχέση με την καθημερινότητά τους, ανέπτυξαν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, επικοινώνησαν ελεύθερα και αυθόρμητα στα Γαλλικά, εκφράζοντας προφορικά και γραπτώς τις προτιμήσεις τους, τα συναισθήματά τους και τις εμπειρίες τους.
Οι δράσεις και οι δραστηριότητες που παρουσίασαν τα παιδιά ενθουσίασαν γονείς και δασκάλους, οι οποίοι συμμετείχαν και οι ίδιοι σε κάποιες από αυτές, θαυμάζοντας τον τρόπο με τον οποίο εργάστηκαν οι μαθητές, δηλαδή ομαδικά, ισότιμα και υπομονετικά, με συνέπεια και σεβασμό, ανακαλύπτοντας καινούργια και ενδιαφέροντα πράγματα για τα ίδια και για τον κόσμο, παίρνοντας πρωτοβουλίες με πιο υπεύθυνο και πιο αυτόνομο τρόπο, δημιουργώντας, ανταλλάσοντας απόψεις και συγκρίνοντας τη δική τους πραγματικότητα με μια άλλη.
Και όλα αυτά μέσα από παιχνίδια, εικόνες και μουσική, μίμηση και κίνηση, ποιήματα και τραγούδια, δραματοποίηση και θεατρικά δρώμενα, κατασκευές, διαλόγους, παραμύθια και μύθους, παντομίμα, μικρές ταινιούλες, διαδραστικές ασκήσεις, πηγές από το διαδίκτυο και αυθεντικό υλικό, με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και μέσα από ένα μάθημα που ήταν κάθε φορά διαφορετικό, όμως πάντα γεμάτο από ενθουσιασμό, ευχάριστη διάθεση, δυναμισμό, πρωτοτυπία στις ιδέες και χαμόγελο!
Το μαγευτικό και ονειρικό αυτό ταξίδι στον κόσμο τής γαλλικής γλώσσας και τού γαλλικού πολιτισμού παρακολούθησαν, επίσης, οι Διευθύντριες των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών, οι οποίες έδωσαν τα συγχαρητήριά τους στα παιδιά και στην καθηγήτριά τους.