Στο πλαίσιο τού εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών ( 26 Σεπτεμβρίου), στις 28 Σεπτεμβρίου 2015 οι μαθητές των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού που μαθαίνουν Γαλλικά ως β΄ ξένη γλώσσα δραστηριοποιήθηκαν, προβάλλοντας τις έννοιες τής πολυγλωσσίας και τής πολυπολιτισμικότητας.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές τής Γ΄ τάξης διδάχθηκαν και τραγούδησαν το Frère Jacques και ζωγράφισαν σημαίες χωρών τής Ευρώπης.
Στην Δ΄ τάξη οι μαθητές κατασκεύασαν έναν τρισδιάστατο Πύργο τού Άιφελ. Επίσης, βασισμένοι σε διδαγμένο λεξιλόγιο, έφτιαξαν κάρτες με τις λέξεις "φίλος", "σχολείο", "καλημέρα", "τι κάνεις;" και "με λένε…" σε διάφορες γλώσσες. Οι κάρτες των παιδιών στόλισαν το ταμπλό που δημιουργήθηκε για την ημέρα αυτή στον χώρο τού Σχολείου.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης αξιοποίησαν το λεξιλόγιό τους για να μελετήσουν παροιμίες και γνωμικά στα Γαλλικά και στα Ελληνικά. Μέσα από την πλατφόρμα e-arsakeio, ενημερώθηκαν σχετικά με τον θεσμό τού εορτασμού τής Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, αλλά και για την ετυμολογία των λέξεων "παροιμία" και "proverbe" στα Γαλλικά και μελέτησαν ελληνικές και τις αντίστοιχες, στα Γαλλικά, παροιμίες.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης έκαναν ένα κουίζ στα Γαλλικά, το οποίο αφορούσε στις γλώσσες που μιλιούνται στην Ευρώπη αλλά και στον κόσμο, καθώς και σε πληροφορίες σχετικές με τη φορά γραφής, το ποια γλώσσα χρησιμοποιείται περισσότερο αλλά ποια είναι η πιο αρχαία γλώσσα. Επίσης ασχολήθηκαν με παροιμίες και γνωμικά μέσα από την πλατφόρμα e-arsakeio.
Τους μαθητές καθοδήγησαν οι καθηγήτριές τους κ. Όλγα Δασκαλοπούλου, Εβίτα Δούβλου, Αθηνά Καλλιβρούση και Δέσποινα Χατζηιωάννου.