Στο Ανοιχτό Μάθημα τής 2ας Ιουνίου 2016 με πολλή χαρά και καμάρι οι πολύ μικροί μας μαθητές τού Club de Français, Niveau école Μaternelle παρουσίασαν στους γονείς τους όσα έμαθαν εφέτος με εύκολο και παιγνιώδη τρόπο.
Παρουσίασαν όλες τους τις δραστηριότητες,τις κατασκευές τους, τα τραγούδια τους και τα παιχνίδια τους με τα οποία οδηγήθηκαν στην κατάκτηση τής Γαλλικής γλώσσας, με την καθοδήγηση και την συμπαράσταση τής καθηγήτριάς τους κ. Αθηνάς Καλλιβρούση .
Αυτή την πρώτη τους χρονιά ανακάλυψαν και ταξίδεψαν μέσα στον γαλλικό πολιτισμό και έμαθαν να χρησιμοποιούν θεματικούς κύκλους λεξιλογίου τής γαλλικής γλώσσας, μέσα από πολυδιάστατες και βιωματικές δραστηριότητες.
Η ανάγκη για παιχνίδι, η επιθυμία για επικοινωνία και η φαντασία σε αυτή την ηλικία αποτέλεσαν σημαντικούς παράγοντες προκειμένου να ενεργοποιηθεί πιό εύκολα το ενδιαφέρον των μαθητών μας για τα Γαλλικά, ώστε να οδηγηθούν σταδιακά και ομαλά στην κατάκτησή τής γλώσσας.
Το Ανοιχτό Μάθημα παρακολούθησε με κέφι και η Συντονίστρια των Γαλλικών των Αρσακέιων Σχολείων κ. Χρύσα Παπουτσάκη, συμμετέχοντας ενεργά και εκείνη με τη σειρά της στις δραστηριότητες και ακολουθώντας τις οδηγίες των μικρών μας μαθητών.
Ευχόμαστε λοιπόν στους μαθητές μας και στις οικογένειές τους:"Bonnes Vacances et…rendez-vous en septembre!".