Με αφορμή το έθιμο των Γάλλων να φτιάχνουν κρέπες κατά την εορτή τής Υπαπαντής τού Χριστού και σε όλη τη διάρκεια τού καρναβαλιού, οι μαθητές τού Γαλλικού Τμήματος όλων των τάξεων παρουσίασαν το γαλλικό έθιμο και, αφού μελέτησαν στην τάξη το σχετικό λεξιλόγιο και παρακολούθησαν σχετική προβολή, έφτιαξαν και γεύτηκαν γλυκές και αλμυρές κρέπες.
Chandeleur ή Fête des chandelles ονομάζεται η Υπαπαντή τού Χριστού στη Γαλλία, γιορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου και αναφέρεται στην υποδοχή τού νεογέννητου Χριστού στον ναό.
Το όνομά της, Chandeleur, προέρχεται από τη λατινική λέξη candela (la bougie = το κερί), δηλαδή η γιορτή των κεριών, λόγω τού εθίμου να ανάβουν κεριά τα μεσάνυχτα ως ένδειξη κάθαρσης.
Κάθε χρόνο αυτή την ημέρα, κατά την παράδοση, σε κάθε σπίτι της Γαλλίας αναβιώνει το έθιμο τής παρασκευής κρέπας.
Η Αποκριά στη Γαλλία ονομάζεται Le Carnaval και η τελευταία μέρα είναι η Mardi Gras. Έπειτα αρχίζει η νηστεία τής Σαρακοστής.
Το γλυκό τού καρναβαλιού είναι οι κρέπες και τα beignets (είδος λουκουμά). Οι Γάλλοι φτιάχνουν αυτά τα γλυκίσματα για να καταναλώσουν τα αρτύσιμα φαγητά που έχουν στο ψυγείο τους πριν ξεκινήσει η νηστεία.
Τους μαθητές καθοδήγησαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Σοφία Καρασάββα και Ιουλία Γάτσου.