Οι μαθητές των Αρσακείων Δημοτικών Ψυχικού γιόρτασαν στις 3 Απριλίου 2017 την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου με διάφορες δράσεις.
Οι μαθητές τής Γ΄ τάξης ζωγράφισαν μια εικόνα από το αγαπημένο τους βιβλίο στον σελιδοδείκτη που τους έδωσαν οι καθηγήτριές τους. Συζήτησαν για το πόσο σημαντικό είναι να διαβάζουμε βιβλία και για τα είδη των βιβλίων (περιπέτειας, κόμιξ κ.λπ.).
Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης, αφού έγραψαν τον τίτλο και τον συγγραφέα τού αγαπημένου τους βιβλίου, στη συνέχεια ζωγράφισαν την αγαπημένη τους εικόνα τού βιβλίου σε ειδικό έντυπο-φυλλάδιο που τους έδωσαν οι καθηγήτριές τους.
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης έγιναν “κριτικοί βιβλίου” και μέσα σε φυλλάδιο που ετοίμασε η καθηγήτρια κ. Δέσποινα Χατζηιωάννου έγραψαν την κριτική τους για το αγαπημένο τους βιβλίο. Επίσης, δημιούργησαν την δική τους αφίσα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, εκφράζοντας μέσα από τα μηνύματά τους την αγάπη τους για την ανάγνωση βιβλίων.
Τέλος, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης επεξεργάστηκαν στην τάξη το γνωστό μυθιστόρημα τής Ζωρζ Σαρρή «Madame Clo-Clo», μεταφρασμένο στα Γαλλικά, μέσα από το ντοσιέ που ετοίμασε η καθηγήτρια κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.
Όλοι οι μαθητές ενημερώθηκαν για τον εορτασμό αυτής τής τόσο σημαντικής ημέρας και για το ότι θεσμοθετήθηκε το 1967 προς τιμήν τού Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, τού διάσημου Δανού παραμυθά, ο οποίος γεννήθηκε στις 2 Απριλίου.
Έτσι η IBBY όρισε τη 2η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.