Οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης που διδάσκονται Γαλλικά ενημερώθηκαν για το καρναβάλι στη Γαλλία.
Αναλυτικότερα, οι μαθητές με καθηγήτρια την κ. Έλενα Βιολάρη με τη βοήθεια τής Γαλλίδας μεταπτυχιακής φοιτήτριας από το Πανεπιστήμιο Λυών 1 Anna Gonin, η οποία παρακολούθησε και θα συμμετείχε στο μάθημα όλων των τμημάτων τής κ. Βιολάρη για το χρονικό διάστημα από 13 έως και 23 Φεβρουαρίου 1018, παρακολούθησαν παρουσίαση σχετικά με τα γαλλικά έθιμα για τη Mardi Gras. Έτσι, έμαθαν ότι για τη Γαλλία ήταν στις 13 Φεβρουαρίου 2018 και ότι την ημέρα αυτή τρώνε παραδοσιακά γλυκά, τα bugnes και τα beignets.
Στη συνέχεια, η μεταπτυχιακή φοιτήτρια τούς μίλησε για το καρναβάλι τής Νίκαιας: τη διάρκειά του (από 17 Φεβρουαρίου έως 3 Μαρτίου 2018), τα άρματα, τη bataille de fleurs που γίνεται την τελευταία ημέρα και για το θέμα τού εφετινού καρναβαλιού (Les Rois de l’Espace). Τέλος, έπαιξε με τους μαθητές ένα παιχνίδι με τις μεταμφιέσεις (déguisements). Ακόμη, οι μαθητές παρακολούθησαν βίντεο για το καρναβάλι τής Νίκαιας 2017 και για τις προετοιμασίες για το εφετινό αντίστοιχο καρναβάλι και χρωμάτισαν μια ζωγραφιά.
Αντίστοιχα, οι μαθητές με καθηγήτρια την κ. Έφη Γεώργα ενημερώθηκαν, μέσα από μικρά βίντεο, για τα έθιμα τού περίφημου καρναβαλιού τής Νίκαιας στη γαλλική Ριβιέρα, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο.