Το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023 δεκατρείς μαθητές τού Αρσακείου, Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης συμμετείχαν στην 10η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου (Conseil des jeunes citoyens), που διοργανώθηκε από το Κολέγιο Δελασάλ.

Πρόκειται για μια ανοιχτή συνεδρίαση δημοτών, στην οποία διεξάγονται τα αγωνίσματα Αυθόρμητου και Προσχεδιασμένου Μονόλογου, Διττού και Προτρεπτικού Λόγου.

Οι μαθητές πρέπει να πάρουν δημόσια θέση σε επίκαιρα θέματα κοινωνικής πολιτικής, να προτείνουν λύσεις και να τις υπερασπιστούν.

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 16 σχολεία από όλη την Ελλάδα, με περισσότερους από 170 μαθητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τη δύναμη τού λόγου, να εκφράσουν εμπεριστατωμένες απόψεις, να συναντήσουν άλλους γαλλόφωνους μαθητές αλλά και σπουδαίες προσωπικότητες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Γαλλικό Προξενείο.

Την προετοιμασία τους ανέλαβαν οι καθηγήτριες Γαλλικών κ. Γιώτα Γάτση, Ιουλία Γάτσου και Σοφία Καρασάββα, οι οποίες συνόδευσαν αλλά και συμμετείχαν στην κριτική επιτροπή των Αγώνων Διττού Λόγου συμβάλλοντας στην διεξαγωγή τού διαγωνισμού (πατήστε εδώ).