Στο πλαίσιο τού μαθήματος τής Γαλλικής Γλώσσας οι μαθητές και μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ομάδα τής Γαλλόφωνης Λογοτεχνίας χωρίς σύνορα (Le club Littéraire sans frontières) διαβάζοντας αποσπάσματα από το βιβλίο τής Αφρικανής Ντζαϊλί Αμαντού Αμάλ (Djaïli Amadou Amal) “Les Impatientes”, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη τής Βίας κατά των Γυναικών.

Το βιβλίο, βραβευμένο με το λογοτεχνικό βραβείο Goncourt, προσεγγίζει, μέσω μιας εξαιρετικής αφήγησης τριών ντόπιων γυναικών, την κατάσταση που βιώνουν οι γυναίκες στις υποσαχάριες περιοχές.

Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες Γαλλικών τής Β΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν ποιήματα τής Maya Aggelou μέσα από μια δίγλωσση έκδοση.

Τέλος, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μεταναστών, οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης μελέτησαν τους στίχους τού τραγουδιού «Feu Rouge» που προσεγγίζει το θέμα τής μετανάστευσης και τής προσφυγιάς μέσα από το κείμενο ταυτότητας τής Yadna, μιας Σύριας προσφυγοπούλας (πατήστε εδώ). 

Υπεύθυνη καθηγήτρια τής δράσης ήταν η κ. Γιώτα Γάτση.