Συμμετοχή με εισήγηση στο 1ο συνέδριο Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ. Palso Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων
Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγέλα Μεταλληνού συμμετείχε ως εισηγήτρια στο 1ο συνέδριο Σ.Ι.Κ.Ξ.Γ. Palso Δυτικής Ελλάδος, Ηπείρου και Ιονίων Νήσων, με θέμα «Οι ξένες γλώσσες μέσα από τις Τέχνες» που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, σε συνεργασία με το τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας τού Ιονίου Πανεπιστημίου.
Η κ. Μεταλληνού ανέπτυξε το θέμα «Ζωγραφική, επαυξημένη πραγματικότητα, ψηφιακές εφαρμογές… όλα μπερδεύονται γλυκά στην εκμάθηση τής ξένης γλώσσας» παρουσιάζοντας την ψηφιακή εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality)" Quiver" για smartphones και tablets, με τη χρήση τής οποίας εκπονεί διάφορα εκπαιδευτικά σενάρια και projects με τους μαθητές της, των αρχαρίων κυρίως τάξεων, στο πλαίσιο τής παιγνιοποίησης τής μάθησης (Gamification in Education).

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πώς εκπονεί η κ. Μεταλληνού με τους μαθητές της δραστηριότητα με την εφαρμογή "Quiver" στο Β΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού. https://youtu.be/h51DvAcvXXg