Η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Μ. Φωτιάδη του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχε την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018 στην 5η Ημερίδα του Ινστιτούτου ÖSD Ελλάδας με θέμα: «Οι εξετάσεις Γερμανικών στο μέλλον», που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Μωραΐτη.

Η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Μ. Φωτιάδη του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018 στο διαδικτυακό σεμινάριο του Γερμανικού Ινστιτούτου Γκαίτε, όπου παρουσιάστηκαν παραδείγματα διαθεματικής προσέγγισης στο μάθημα των Γερμανικών, σε συνέχεια της διαδραστικής έκθεσης «Γερμανία, Η χώρα των εφευρέσεων και της έρευνας» που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο.

Η καθηγήτρια Γερμανικών κ. Μ. Φωτιάδη του Β΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης συμμετείχε το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018 στην επιμόρφωση «Ψηφιακά διδακτικά σενάρια στα πλαίσια του Ενιαίου Προγράμματος Σπουδών Ξένων Γλωσσών», που πραγματοποιήθηκε στο Γερμανικό Ινστιτούτου Γκαίτε, με εισηγήτρια την κα. Dr. Dafni Wiedenmayer από το τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας του ΕΚΠΑ.