Η καθηγήτρια Γερμανικών τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού κ. Αγγ. Μεταλληνού, ΜEd, σε συνεργασία με τις κ. Λήδα Μαυρίδου, MEd, MEd, PhD, και Αγγ. Μπούζιου ΜΕd, ΠΕ06, και με την ιδιότητα τής επιμορφώτριας Β΄ επιπέδου ΤΠE, την Τετάρτη 19 και τη Δευτέρα 24 Μαΐου 2021, συμμετείχε ως επιμορφώτρια σε δύο τρίωρα εργαστήρια (workshops) με θέμα τη διοργάνωση επιμορφωτικών εξ αποστάσεως σεμιναρίων και με τίτλο ‘‘Χρήσιμες εφαρμογές στις παρουσιάσεις προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης’’.

Τα σεμινάρια διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας διά τής υπευθύνου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης κ. Βαρβάρας Πετρίδου, μηχανολόγου, γεωλόγου Msc Ωκεανογραφίας, σε συνεργασία με την υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας και Κυκλάδων κ. Ντίνου Ιωάννα, Med, ΠΕ05 Γαλλικών, και την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ.Δ.Ε. Κυκλάδων δρα Σπαρτινού Μαρία-Γεωργία, βιολόγο. Στόχος είναι η υποστήριξη των εκπαιδευτικών σε ό,τι αφορά τα μέσα παρουσίασης των προγραμμάτων τους κατά την εφετινή σχολική χρονιά.

Οι κ. Μαυρίδου, Μεταλληνού και Μπούζιου, αφού παρουσίασαν το θεωρητικό υπόβαθρο τής ένταξης και τής χρήσης ψηφιακών και διαδικτυακών εργαλείων στη δημιουργία και εκπόνηση περιβαλλοντικών προγραμμάτων, με Wordclouds, Linoit, Pixton και Bookcreator, παρακοούθησαν σε breakout rooms τους συμμετέχοντες επιμορφούμενους κατά τη δημιουργία τελικών προϊόντων με τα προαναφερθέντα web tools και εφαρμογές.